Мій чоловік пробирався крізь скелястий пляж, аби зробити фото гавайського горизонту, а я сиділа на великому камені, з хвилюванням думаючи про проблеми зі здоров’ям. Хоча мої проблеми чекатимуть на мене по поверненні додому, у ту мить я потребувала спокою. Я споглядала за хвилями, які розбивалися об темні скелясті виступи. Мою увагу привернула темна пляма, що виднілася на гребені хвилі. За допомогою зумера у фотоапараті я побачила морську черепаху, яка спокійно пливла на гребені хвилі, просто розправивши свої плавці. Повернувши обличчя до солоного вітерця, я усміхнулася.

“Небо хвалитиме, Господи, чудо Твоє” (Пс. 88:6). Незрівнянний Бог панує над “силою моря, коли підіймаються хвилі, [Бог] їх втихомирює” (в. 10). Він створив “вселенну і все, що на ній” (в. 12). Бог усе створив, над усім панує, усім керує і направляє усе заради Своєї слави і нашої радості.

Стоячи на фундаменті нашої віри – любові незмінного Отця, – ми здатні ходити “у світлі [Його] обличчя” (в. 16). Бог є незмінний у Своїй могутності та у Своєму милостивому ставленні до нас. Ми можемо цілий день радіти Його Йменню (в. 17). Неважливо, які перепони ми зустрічаємо, або скільки невдач нам треба зазнати: Бог нас тримає на гребені хвилі.