Тримаючись за руки, ми з онуком пішли купувати шкільну форму. Його, як майбутнього першокласника, захоплювало все , а я мала підтримувати цю радість. Нещодавно я побачила кавову чашку з написом: “Бабусі – це матусі з великою кількістю тістечок”. Тістечка ототожнюються з веселощами, задоволенням та радістю! Чи не такими мають бути обов’язки бабусі? Так… і не тільки.

У другому листі до свого духовного сина Тимофія апостол Павло, говорячи про його щиру віру, згадує також про віру його бабусі Лоіди та матері Евнікії (2 Тим. 1:5). Ці жінки своїм життям спонукали Тимофія також повірити в Ісуса Христа. Лоіда та Евнікія, безумовно, любили Тимофія і турбувалися про його потреби. Втім вони робили значно більше. Павло каже, що їхня віра стала джерелом віри Тимофія.

Обов’язки бабусі пов’язані не тільки з радісними моментами, як під час купівлі шкільної форми, але і з оповіддю про свою віру в Господа Ісуса Христа, коли ми, наприклад, молимося перед їжею, помічаємо ангельські хмаринки на небі, що нагадують Божі витвори мистецтва, наспівуємо пісню про Ісуса, яка звучить на радіо. Наслідуймо приклад таких мам і бабусь, як Евнікія та Лоіда, аби іншим також захотілося мати те, що є в нас.