Подорожуючи в інші часові зони, я вдаюся до різних заходів, щоб уникати порушень добового біоритму. Мені здається, що я спробував усі наявні способи! Одного разу я вирішив пристосувати споживання їжі під час польоту до часового поясу, у який я летів. У той час, як інші пасажири обідали, я дивився фільм і намагався заснути. Години вибіркового посту були важкими, і сніданок, що настав перед самою посадкою, залишав бажати кращого. Однак мій спосіб спрацював, і я пристосував свій внутрішній годинник до нової часової зони.

Апостол Павло розумів, що якщо віруючі в Ісуса по-справжньому хочуть відображати Його у своєму житті, їм треба жити не так, як живе навколишній світ. Колись вони були “темрявою”, а тепер мали жити, як “діти світла” (Еф. 5:8). Як це має виглядати? Павло пояснює: “Плід світла знаходиться в кожній добрості, і праведності, і правді” (в. 9).

Можливо, пасажири в літаку вважали безглуздою ідеєю спати в обідній час. Втім, навіть якщо у світі зараз ніч, ми, віруючі, покликані жити так, наче зараз ранок. Такий спосіб життя може викликати глузування і протидію, однак в Ісусі ми здатні “поводитися в любові”, наслідуючи приклад Того, Хто “полюбив [нас], і видав за нас Самого Себе, як дар і жертву Богові на приємні пахощі” (в. 2).