Розмірковуючи над тим, як вона зуміла простити Манассію, людину, яка під час геноциду в Руанді вбила її чоловіка і декількох дітей, Беата сказала: “Моє прощення ґрунтується на жертві Ісуса Христа. Він поніс кару за все зло, яке коли-небудь було вчинене. Його хрест – це єдине місце, де ми знаходимо перемогу!” Манассія декілька разів писав Беаті з в’язниці, благаючи її та Бога простити його. Також він докладно розповідав про нічні жахіття, які його переслідують. Спочатку Беата не могла виявити милосердя. Вона казала, що ненавиділа його за вбивство її родини. Однак потім “Ісус втрутився в її думки”, і через два роки вона з Божою допомогою простила Манассію.

Своїм прощенням Беата виконала настанову Ісуса Христа до учнів прощати тих, хто кається. Господь сказав: “І хоча б сім раз денно він провинивсь проти тебе, і сім раз звернувся до тебе, говорячи: «Каюся», – вибач йому” (Лк. 17:4). Втім прощати може бути надзвичайно важко, що випливає з реакції учнів: “Додай Ти нам віри!” (в. 5).

Молитва Беати про силу прощати призвела до зростання її віри. Якщо нам, як і Беаті, важко простити, ми можемо попросити Бога допомогти нам це зробити силою Святого Духа. Зі зростанням нашої віри Він допомагає нам прощати.