У нещодавньому опитуванні респондентів просили назвати вік, коли вони, на їхню думку, стали дорослими. Ті, які вважали себе дорослими, вказували на особливі вчинки, як на доказ цього статусу. Найпоширенішою ознакою “дорослішання”, на думку респондентів, була можливість заробити стільки, щоб придбати собі дім. Деякі також говорили, що відчули себе дорослими, коли стали кожен день готувати вечерю і самостійно ходити до лікаря. Були й гумористичні відповіді, наприклад, їсти фаст-фуд замість повноцінного обіду чи суботніми вечорами залишатися вдома і нікуди не ходити.

Біблія каже, що нам треба також прагнути духовної зрілості. Апостол Павло в листі до церкви в Ефесі спонукав віруючих досягати зрілості “у міру зросту Христової повноти” (Еф. 4:13). Доки ми “малолітки” у вірі, ми вразливі до “усякого вітру науки” (в. 14), що часто призводить до розбрату. Натомість у зрілому розумінні істини ми діємо, як єдине тіло, під проводом “Голови, Христа” (в. 15).

Бог дав нам Святого Духа, аби допомогти зростати в розумінні Його природи (Ів. 14:26). Він також споряджає пасторів та вчителів навчати і вести нас до зрілості у вірі (Еф. 4:11-12). Як певні риси свідчать про фізичну зрілість, так і наша єдність у Його тілі свідчить про наше духовне зростання.