Ведучий відеоконференції привітався словами: “Доброго ранку!” Я відповів: “Вітаю”, однак подивився не на нього. Мою увагу привернуло власне зображення на екрані. “Невже я так виглядаю?” Я подивився на веселі обличчя інших учасників конференції. Усі вони схожі на себе. Отже, то справді був я. “Мені треба схуднути. І підстригтися”.

Фараон вважав себе великим. Він був подібний “левчукові з народів” (Єз. 32:2). Однак потім він побачив себе з Божої точки зору. Бог сказав, що фараон у біді, і що його труп з’їдять дикі звірі. “І остовпіють численні народи з-за тебе, а їхні царі затремтять через тебе в страху” (в. 10). Не настільки й великим був фараон, як він себе вважав.

Можливо, ми вважаємо себе “духовно прекрасними”, допоки не поглянемо на свій гріх Божими очима. У порівнянні з Божою святістю “вся праведність наша – немов поплямована… одіж” (Іс. 64:6). Однак Бог бачить дещо більше, дещо більш справжнє. Він бачить Ісуса Христа, і Він бачить в Ісусі Христі нас.

Ви розчаровані своїм виглядом? Пам’ятайте, то не є ваша суть. Якщо ви повірили в Господа Ісуса Христа, то перебуваєте в Ньому й огорнуті Його святістю. Ви значно красивіші, ніж думаєте.