В австралійському місті Перт є “Дім шалому”, куди по допомогу звертаються люди, які мають різні залежності. Тут ними опікується персонал, який розповідає їм про Божий шалом (що в перекладі з єврейської мови означає мир). Божа любов змінює життя, зруйноване залежністю від наркотиків, алкоголю, азартних ігор та інших згубних звичок.

Основну роль у цих змінах відіграє послання хреста. У “Домі шалому” зломлені люди дізнаються, що завдяки воскресінню Господа Ісуса їхнє життя також може відродитися. У Христі ми отримуємо справжній мир і зцілення.

Мир – це не просто відсутність конфлікту. Це присутність Божої повноти. Усі ми потребуємо цей шалом, який можна віднайти лише в Христі і в Його Дусі. Ось чому Павло писав галатам про працю Духа, що змінює життя. Діючи в нашому житті, Святий Дух продукує в нас Свій плід – любов, радість, терпіння та інше (Гал. 5:22-23). Він дає нам невід’ємну складову справжнього й вічного миру.

Завдяки здатності жити в Божому шаломі, яку нам дає Дух, ми вчимося приносити Небесному Отцю наші потреби і турботи. А це приносить нам “мир Божий, що вищий від усякого розуму”, мир, який “береже серця [наші] та [наші] думки у Христі Ісусі” (Фил. 4:7).

У Дусі Христа наші серця відчувають справжній шалом.