На відбірковому матчі Світового кубка 2017 року, в якому збірна США грала проти збірної Тринідада і Тобаго, “Воїни Сока” здивували світ, здобувши перемогу над чоловічою національною командою США – командою, яка знаходилася на п’ятдесят шість позицій вище. Через цю поразку збірна США мала пропустити Кубок світу 2018 року.

Перемога збірної Тринідада і Тобаго була неочікуваною частково через те, що населення і ресурси США суттєво переважали ресурси маленької країни Карибського басейну. Однак цих величезних переваг виявилося недостатньо, щоб завдати поразки завзятим “Воїнам Сока”.

Дуже схожою є історія битви між Гедеоном і мідіянітянами. Спочатку ізраїльське військо нараховувало понад тридцять тисяч вояків, натомість Господь зменшив його чисельність до трьохсот чоловік, аби народ пізнав, що успіх залежить від Бога, а не від чисельності війська, кількості грошей у скарбниці чи досвідченості лідерів (Суд. 7:1-8).

Часто виникає спокуса покладатися на речі, які можна побачити або оцінити, однак це не шлях віри. Якщо ми готові покладатися на Бога, “зміцнятися Господом та могутністю сили Його” (Еф. 6:10), то здатні сміливо і впевнено діяти навіть тоді, коли почуваємося в меншості і з браком досвіду. Божа присутність і сила здатні робити в нас і через нас дивовижні речі.