Поранений кінь на ім’я “Барабанщик” був одним із 112 скакунів, на яких британські солдати воювали під час відомої Атаки легкої кавалерії. Кінь виявив таку відвагу та витривалість, що його вершник, підполковник де Саліс, вирішив: його скакун заслуговує на медаль так само, як і відважні солдати. Коня нагородили, незважаючи на те, що британська армія зазнала поразки в битві з ворожим військом. Через відвагу солдатів та їхніх коней ця битва вважається однією з найвизначніших військових подій у британській історії, яку відзначають ще й досі.

У Біблії сказано: “Приготовлений кінь на день бою, але перемога від Господа” (Пр. 21:31). Святе Письмо чітко підтверджує цей принцип. “Бо Господь, Бог ваш, Він Той, що йде з вами воювати для вас з вашими ворогами, щоб спасти вас” (Повт. 20:4). Апостол Павло, попри жало смерті, писав: “Богові дяка, що Він Господом нашим Ісусом Христом перемогу нам дав” (1 Кор. 15:56-57).

Водночас нам все одно треба бути готовими до життєвих випробувань. Для того, щоб мати успішне служіння, ми вчимося, працюємо і молимося. Щоб створити витвір мистецтва, ми вдосконалюємо свою майстерність. Щоб підкорити гору, ми готуємо знаряддя і зміцняємо свою силу. І тоді, будучи підготовлені, ми здатні бути завойовниками завдяки сильній любові Христа.