Глядачі популярної телевізійної програми про ремонт дому часто чують слова ведучої: “Уявіть це!” Потім вона показує, що відбудеться, якщо старі речі відновити, а тьмяні стіни та підлогу пофарбувати. В одному з епізодів власниця будинку була в такому захопленні від ремонту, що тричі промовила: “Це чудово!”

Один із вражаючих текстів Біблії, який можна було б виразити словами “Уявіть собі!”, знаходиться в Книзі пророка Ісаї 65:17-25. Яка неймовірна сцена перетворення! Тут змальований майбутній “ремонт” неба і землі (в. 17), і він не просто косметичний. Він ґрунтовний і справжній, що змінює життя. “І доми побудують, і мешкати будуть, і засадять вони виноградники, і будуть їхній плід споживати” (в. 21). Насилля залишиться в минулому: “Вони не чинитимуть зла й вигубляти не будуть на всій святій Моїй горі” (в. 25).

Хоча змальовані в 65-му розділі Книги пророка Ісаї зміни відбудуться в майбутньому, Бог, Який здійснить світове відновлення, вже зараз працює над змінами в житті людей. Апостол Павло запевняє: “Коли хто в Христі, той створіння нове, – стародавнє минуло, ото сталось нове!” (2 Кор. 5:17). Потребуєте відновлення? Ваше життя зруйноване сумнівами, непокорою і болем? Завдяки Господу Ісусу зміни в житті можливі. Вони чудові і доступні всім, хто попросить і повірить.