Кліффорда Вільямса засудили до страти через убивство, яке він не вчинив. Перебуваючи в камері смертників, він марно намагався домогтися перегляду справи. Усі його подання були відхилені. Так тривало сорок два роки, допоки його справу не вивчила адвокат Шеллі Тібодо. Вона виявила не тільки відсутність доказів провини Вільямса, але й зізнання іншого чоловіка в скоєнні злочину. У віці сімдесяти шести років Вільямса нарешті виправдали і звільнили.

Пророки Єремія та Урійя також перебували в небезпеці. Вони казали юдеям, що Бог покарає Свій народ, якщо той не розкається (Єр. 26:12-13, 20). Це послання розлютило юдейських правителів, і вони намагалися вбити пророків. У випадку з Урійєм вони цього домоглися. Він втік до Єгипту, однак його знайшли і привели до царя, який “ударив його мечем” (в. 23). Чому вони не вбили Єремію? Частково через підтримку Ахикама, який не дав “народу забити його” (в. 24).

Можливо, серед ваших знайомих немає тих, чиє життя перебуває в смертельній небезпеці, однак, імовірно, ви знаєте тих, хто потребує вашої підтримки. Чиї права порушені? Чиї таланти знехтувані? Чий голос не почутий? Можливо, ризиковано діяти так, як Тібодо та Ахикам, однак це правильно. На чию підтримку нам треба виступити з Божою допомогою?