У 2009 році на екрани вийшов фільм “Невидима сторона”, який розповідає правдиву історію Майкла Оера, підлітка-безхатченка. Його до себе забирає родина, яка допомагає вивчитися і досягти успіху в американському футболі. В одному з епізодів родина каже Майклу про можливість його усиновити після декількох місяців перебування з ними, на що Майкл радісно вигукнув, що вже вважав себе частиною родини!

Чудова мить, як і чудовим є усиновлення. Відкриваючи двері для нового члена сім’ї, родина виявляє до нього любов і цілковите прийняття. Усиновлення змінює життя, і воно докорінно змінило життя Майкла.

У Господі Ісусі віруючі через віру в Нього стали “синами Божими” (Гал. 3:26). Ми усиновлені Богом і стали Його синами та дочками (Гал. 4:5). Ми, як Божі усиновлені діти, отримуємо Дух Його Сина, називаємо Бога “Авва, Отче” (в. 6) і стаємо Його спадкоємцями (в. 7) та співспадкоємцями Христу (Рим. 8:17). Ми стаємо повноправними членами Його родини.

Усиновлення Майкла Оера змінило його життя, його ідентичність і його майбутнє. Наскільки ж більше все змінилося для нас, усиновлених Богом! Наше життя змінюється, бо ми пізнаємо Бога як Отця. Наша ідентичність змінюється, бо ми належимо Йому. Наше майбутнє змінюється, бо нам обіцяна славна і вічна спадщина.