Деякі образи настільки приголомшливі, що їх неможливо забути. Таке незгладиме враження справила на мене відома фотографія принцеси Діани Уельської. На перший погляд, на знімку немає нічого дивного. Принцеса з теплою усмішкою тисне руку невідомому чоловіку. Втім, дивовижною фотографію робить її історія.

Дев’ятнадцятого квітня 1987 року принцеса Діана відвідала Мідлсекську лікарню в Лондоні. Тоді Англія була охоплена панікою через поширення ВІЛ-інфекції. Не розуміючи способи поширення хвороби, яка часто дуже швидко призводила до смерті, люди іноді ставилися до ВІЛ-інфікованих як до ізгоїв.

Отже, то була вражаюча мить, коли Діана зі щирою усмішкою та без рукавичок тепло потиснула руку ВІЛ-інфікованому. Цей образ поваги і доброти спонукав світ ставитися до інфікованих людей з таким самим милосердям і співчуттям.

Фотографія нагадує мені про те, про що я часто забуваю: щиро виявляти любов Господа Ісуса Христа до інших людей справді варто. Апостол Іван нагадав першим віруючим у Христа, що небажання виявляти любов через власний страх справді є життям “у смерті” (1 Ів. 3:14). Щиро і безстрашно виявляти самовіддану любов у силі Святого Духа означає відчувати життя воскресіння у всій його повноті (вв. 14, 16) .