Моя дочка щосили грюкнула дверима. Потім ще раз . Я пішов у гараж, взяв молоток та викрутку і зайшов у кімнату. Підійшовши до її дверей, я спокійно прошепотів: “Люба, тобі треба навчитися контролювати свої емоції”. Потім зняв двері з петель і відніс у гараж. Я сподівався, що тимчасова відсутність дверей допоможе їй пам’ятати про важливість самоконтролю.

У Книзі Приповістей мудрий учитель закликає читачів приймати Боже карання (Пр. 3:11-12). Слово “ карання ” потрібно розуміти як “виправлення”. Немов добрий і люблячий батько, Бог звертається до нас через Свого Духа і Святе Письмо, щоб виправити нашу згубну поведінку. Божа дисципліна вкорінена в Його любові і бажанні дати найкраще для нас. Часто вона є наслідком наших вчинків, а іноді Бог спонукає когось іншого вказати нам на слабкі місця. Втім, Божа дисципліна є даром.

Однак ми не завжди сприймаємо її таким чином. Мудрець застеріг: “Карання Господнього не відкидай” (в. 11). Часто ми боїмося Божої дисципліни. Іноді хибно вважаємо, що погані речі в нашому житті є Божою дисципліною. Люблячий Отець дисциплінує, бо піклується про нас, і виправляє, бо любить нас.

Замість того щоб боятися Божого карання, вчімося приймати його. Якщо ми чуємо Божий голос виправлення у своїх серцях або відчуваємо докори сумління, читаючи Писання, подякуймо Богу, що веде нас тільки до найкращого.