“Поспішіть. Ми зіткнулися з айсбергом”. То були перші слова, які Гарольд Коттам, радист на судні “Карпатія ”, почув від потопаючого“ Титаніка ” о 25 хвилині на першу ночі 15 квітня 1912 року. “Карпатія” першою прибула на місце катастрофи, врятувавши 706 людей.

Через декілька днів на слуханнях у Сенаті США капітан “Карпатії” Артур Рострон засвідчив: “То було справді провидіння… На той момент радист перебував у каюті, але вже не на службі. Готуючись до сну, він просто слухав сигнали… Через десять хвилин він вже міг би лягти спати, і ми б ніколи не почули сигналу біди”.

Важливо слухати, особливо Бога. Сини Кореєві, автори Псалма 84, закликали до уважної покірності: “Нехай я почую, що каже Бог, Господь, бо говорить Він «Мир!» народові Своєму й Своїм святим, і нехай до безумства вони не вертаються! Справді, спасіння Його близьке тим, хто боїться Його” (вв. 9-10). Їхні слова звучать особливо виразно в контексті того, що їхній прабатько Корей збунтувався проти Бога і загинув у пустелі (Чис. 16:1-35).

У ніч, коли затонув “Титанік”, інший корабель перебував значно ближче за “Карпатію”, однак його радист вже пішов спати. Якби він почув сигнал біди, можливо, вдалося б врятувати більше життів. Якщо ми слухаємо Бога, виконуючи Його вчення, Він допоможе нам пройти навіть через самі неспокійні води життя.