У 1830 році шотландський місіонер Олександр Дафф відправився в Індію. Його корабель зазнав аварії біля берегів Південної Африки. Разом з іншими пасажирами він дістався до невеликого безлюдного острова. Через деякий час хвилі винесли на берег Біблію Даффа. Коли книга висохла, місіонер, щоб підбадьорити інших, які вижили, прочитав Псалом 106. Після порятунку з острова та ще однієї корабельної аварії Дафф нарешті дістався до Індії.

У Псалмі 106 перераховані способи Божого порятунку ізраїльтян. Даффа та інших пасажирів безсумнівно підбадьорили слова: “Він змінює бурю на тишу, – і стихають їхні хвилі, і раділи, що втихли вони, і Він їх привів до бажаної пристані” (вв. 29-30). Вони також, як ізраїльтяни, “подяку [склали] Господеві за милість, та за чуда Його синам людським” (в. 31).

Паралель сказаному в Псалмі 106:28-30 можна знайти в Новому Завіті (Мт. 8:23-27; Мр. 4:35-41). Ісус зі Своїми учнями плив у човні, як раптом на морі здійнялася сильна буря. Налякані учні закричали, і Господь Ісус, втілений Бог, заспокоїв море. Ми також можемо отримати підбадьорення! Наш всемогутній Господь і Спаситель чує наші благання і відповідає на них, заспокоюючи нас під час бурі.