Ми глибше і глибше заходили в ліс, усе більше віддаляючись від села в китайській провінції Юньнань. Приблизно через годину ми почули оглушливий шум води. Пришвидшивши ходу, ми невдовзі побачили неймовірну завісу білої води, що спадала вниз по сірому камінню. Вражаюче!

Наші супутники, що жили в селі, яке ми залишили годину тому, вирішили, що це прекрасне місце для пікніка. Чудова ідея, однак де їжа? Ми нічого з собою не взяли. Наші друзі зникли в лісовій хащі і невдовзі повернулися з різними видами фруктів та овочів, і навіть з рибою! Шуй сян цай – водяний коріандр – виглядав дивно з його маленькими фіолетовими квітами, втім смакував неймовірно!

Це нагадало мені, що творіння є свідоцтвом Божого щедрого забезпечення. Доказ Його щедрості ми бачимо в кожній рослині, “що насіння розсіває за родом її”, і в кожному дереві, “що приносить плід” (Бут. 1:12). Бог створив і дав нам у їжу “усю ярину, що розсіває насіння… і кожне дерево, що на ньому плід” (в. 29).

Вам складно іноді повірити в Божу турботу про ваші потреби? Чому б не прогулятися на природі? Нехай усе, що ви побачите, нагадає вам про обітницю Ісуса: “Отож, не журіться, кажучи: Що ми будемо їсти, чи: Що будемо пити… Бо… знає Отець ваш Небесний, що всього того вам потрібно” (Мт. 6:31-32).