Я не здивувався, коли під час відпустки в іншій країні мене спробував обікрасти кишеньковий злодій. Я читав попередження про небезпеку, яку становили крадії в метро, отже, я знав, як вберегти свій гаманець. Однак я ніколи не очікував, що це може статися зі мною.

На щастя, мій гаманець вислизнув із рук злочинця на підлогу, і я зміг його підібрати. Втім, цей інцидент нагадав мені про необхідність зважати на застереження.

Ми неохоче звертаємо увагу на застереження, бо вважаємо, що вони заважатимуть нам насолоджуватись життям. Однак нам треба звертати на них увагу. Наприклад, Ісус, посилаючи учнів звіщати про наближення Божого Царства (Мт. 10:7), надав чітке попередження: “Кожного, хто Мене визнає перед людьми, того перед Небесним Отцем Моїм визнаю й Я. Хто ж Мене відцурається перед людьми, того й Я відцураюся перед Небесним Отцем Моїм” (Мт. 10:32-33).

У нас є вибір. Люблячий Бог послав нам Спасителя і надав можливість вічно перебувати в Його присутності. Якщо ж ми відвертаємося від Бога і відкидаємо Його послання спасіння та справжнього життя, яке Він пропонує нам мати тут і у вічності, ми втрачаємо можливість бути з Ним.

Довіряймо Ісусу, Який вирішив нас врятувати від вічного відокремлення з Богом, Який створив нас і любить нас.