Коли лікування почало приносити полегшення члену нашої родини, який страждав від важкої форми харчової алергії, я настільки зраділа, що увесь час про це говорила. Я описувала напружений процес і вихваляла лікаря, який розробив програму лікування. Проте дехто з друзів мені сказав: “Думаю, що за зцілення треба завжди прославляти Бога”. Ці слова мене зупинили. Чи справді я відвела свій погляд від головного Цілителя і перетворила зцілення на ідола?

Ізраїльський народ також потрапив у схожу пастку, коли почав кадити мідному змію, за допомогою якого Бог зцілив народ. Ізраїльтяни продовжували поклонятися змію, доки Єзекія не назвав це ідолопоклонством і не “розбив мідяного змія, якого зробив був Мойсей” (2 Цар. 18:4).

Століттями раніше ізраїльський табір зазнав нашестя отруйних змій. Вони кусали людей, і багато з них помирало (Чис. 21:6). Хоча це сталося через духовний бунт проти Бога, народ звернувся за поміччю до Господа. Виявивши до народу милосердя, Бог наказав Мойсею зробити мідного змія, розмістити його на палиці і поставити так, аби всі могли його бачити. Ті, хто з вірою дивилися на змія, зцілялися (вв. 4-9).

Подумайте про Божі дари для вас. Чи не стали вони об’єктом хвали, замість того щоб бути доказом Божої милості й благодаті? Поклоніння гідний лише святий Бог, Який є джерелом усіх добрих дарів (Як. 1:17).