Мій чоловік і син перемикали телевізійні канали, шукаючи фільм, який би можна було подивитися. Переглянувши заключні епізоди одного фільму, вони почали шукати інший. Цей пошук перетворився на своєрідну гру, в якій вони зуміли віднайти вісім улюблених фільмів. Я запитала, чому вони просто не виберуть фільм, який би можна було подивитися від самого початку. Мій чоловік розсміявся: “Хто ж не любить чудовий кінець?”

Я мала визнати, що сама прагнула якнайшвидше дізнатися, чим завершуються мої улюблені книжки або кінострічки. Я навіть поспіхом проглядала Біблію, зосереджуючи увагу лише на улюблених уривках та розповідях, які мені здавалися більш захоплюючими і зрозумілішими. Однак Святий Дух використовує всі Божі істини, аби змінити нас і запевнити, що для віруючих в Ісуса історія завершиться щасливим кінцем.

Христос каже, що Він є “Альфа й Омега, Перший і Останній, Початок і Кінець” (Об. 22:13). Він також каже, що Його народ успадкує вічне життя (в. 14), та застерігає тих, хто насмілиться щось додати до слів “пророцтва цієї книги” або щось із них видалити (вв. 18-19).

Можливо, нам не все зрозуміло в Біблії, однак ми точно знаємо, що Ісус прийде знову. Він виконає Своє слово. Він знищить гріх, усе виправить та оновить, і вічно царюватиме. Отже, чудовий кінець веде нас до нового початку!