І ось настав час зробити ремонт у нашому будинку. Однак тільки-но я почав готувати кімнату до фарбування, як уряд оголосив про призупинення продажу багатьох товарів для ремонту через пандемію COVID-19. Я одразу побіг до магазину і закупив усі необхідні матеріали. Неможливо оновити будинок без наявності належних матеріалів.

Апостол Павло в четвертому розділі Послання до ефесян також писав про оновлення. Однак мова йшла не про поверхневі зміни, а про значно глибші перетворення. Хоча віра в Ісуса Спасителя вже робить нас новим творінням, проте є праця, яку має здійснити Святий Дух, і Йому потрібен час, аби сповнити нас “справедливістю й святістю правди” (Еф. 4:24).

Присутність Духа творить у нас необхідні зміни, аби через наші слова та вчинки відображався Ісус Христос. Він допомагає нам замість неправди казати “правду” (в. 25) і не грішити в гніві (в. 26). Він допомагає промовляти слова “на потрібне збудування” (в. 29). Дії Духа є складовою внутрішніх змін, які відображаються через вияв доброти, співчуття і прощення (в. 32). Праця Святого Духа допомагає нам наслідувати Господа Ісуса і проявляти характер Небесного Отця (Еф. 4:24; 5:1).