Відкривши ящик із замовленими вітражами, Колін замість очікуваного набору фрагментів виявив готові вікна. Відстеживши історію вікон, він дізнався, що їх вийняли з церковної будівлі під час Другої світової війни, щоб вітражі не постраждали від бомбардувань. Колін був у захваті від якості роботи і від того, як фрагменти становили прекрасне зображення.

Чесно кажучи, іноді, відкриваючи окремі біблійні уривки, наприклад, розділи з родоводами, я не одразу розумію, як вони узгоджуються з ширшим контекстом Святого Письма. Таким уривком є 11-й розділ книги Буття – розділ з переліком незнайомих імен і родин, наприклад, Сим, Шелах, Евер, Нахор і Терах (вв. 10-32). Я часто схильна пропускати ці уривки і переходити одразу до частин, які містять дещо знайоме мені і легше узгоджуються з моїм “вікном” розуміння біблійної оповіді.

Оскільки “усе Писання Богом надхнене і корисне” (2 Тим. 3:16), Дух Святий може допомогти нам краще зрозуміти взаємозв’язок між різними фрагментами єдиного цілого, наприклад, між Шелахом і Аврамом (Бут. 11:12-26), прабатьком Давида і, що більше важливо, Ісуса (Мт. 1:2, 6, 16). Йому подобається нас дивувати скарбом досконалого вікна, у якому навіть найменші його частини розкривають історію Божої місії в Біблії.