Вмикаючи тостер, ви користуєтесь наслідками запеклих суперечок, які відбувалися в кінці дев’ятнадцятого століття. Тоді винахідники Томас Едісон і Нікола Тесла сперечалися, який вид електрики краще розвивати: постійний струм, який іде, наприклад, від батареї до ліхтаря, чи змінний струм, який ми отримуємо з електричної розетки.

Отже, вибір впав на ідею Тесли про змінний струм і саме його почали використовувати для забезпечення електрикою будинків, підприємств і громад у всьому світі. Змінний струм виявився ефективнішим у передачі електроенергії на великі відстані, а отже, підтвердив розумність вибору.

Нам також потрібна мудрість у вирішенні конфліктів між віруючими в Господа Ісуса (див. Рим. 14:1-12). Апостол Павло закликав нас шукати Божої допомоги у вирішенні цих питань. Він сказав: “Коли ж думаєте ви щось інше, то Бог вам відкриє й це” (Фил. 3:15). Кількома віршами нижче апостол Павло згадує двох жінок, між якими виникли розбіжності. Цей конфлікт дуже засмутив його. І він написав наступне: “Благаю Еводію, благаю й Синтихію – думати однаково в Господі” (Фил. 4:2).

Якщо розбіжності починають нас розділяти, шукаймо Божої благодаті, біблійної мудрості, поради зрілих віруючих і сили молитви. Давайте прагнути “думати однаково в Господі” (в. 2).