Коли Аніта уві сні померла на свій дев’яностий день народження, тиша її відходу відображала тишу її життя. Будучи вдовою, вона присвятила себе дітям та внукам, а також прагнула бути подругою для молодших жінок у церкві.

Аніта не вирізнялася особливими талантами чи досягненнями. Однак її глибока віра в Бога надихала тих, хто її знав. “Якщо я не знаю, як вирішити проблему, – казала моя подруга, – я не згадую слова відомого проповідника чи автора. Я думаю, що б сказала Аніта”.

Багато хто з нас, як Аніта, є простими людьми, які живуть звичайним життям. Про нас ніколи не згадають у новинах, і на нашу честь не збудують пам’ятники. Однак життя, прожите з вірою в Господа Ісуса, ніколи не є звичайним. Дехто з людей, згаданих у 11-му розділі Послання до євреїв, навіть не названі за ім’ям (вв. 35-38); вони так і залишилися невідомими, не отримавши в цьому житті обіцяної нагороди (в. 39). Однак їхня віра не була марною, бо вони слухалися Бога. Господь використав їхні життя таким чином, що це стало краще за будь-яку славу (в. 40).

Якщо ви розчаровані звичайністю свого життя, пам’ятайте, що життя, прожите з вірою в Бога, справляє вічний вплив. Незважаючи на те, що ми звичайні люди, у нас може бути надзвичайна віра.