Зростаючи без батька, Роб відчував брак практичної мудрості, яку батьки часто передають своїм дітям. Не бажаючи, аби комусь ще бракувало важливих життєвих навичок, Роб розробив серію практичних відео під назвою “Тату, як мені зробити?” У них він показує все: як повісити полицю, як замінити колесо і тому подібне. Роб став YouTube-сенсацією, привабивши мільйони дописувачів.

Багато з нас хотіли б мати наставника в образі батька, який би навчав нас цінним навичкам і допомагав долати труднощі. Мойсей потребував мудрості, після того як він та ізраїльтяни врятувалися від єгипетського рабства і проходили процес становлення як нації. Його тесть Їтро побачив, наскільки Мойсею було складно вирішувати суперечки між людьми. Отже, Їтро дав Мойсею розумну пораду, як делегувати керівні обов’язки (Вих. 18:17-23). “І послухався Мойсей голосу тестя свого, і зробив усе, що той був сказав” (в. 24).

Бог знає, що нам усім потрібна мудрість. Дехто мав благочестивих батьків, які давали мудрі поради, дехто ж не мав. Але Божа мудрість доступна кожному, хто просить (Як. 1:5). Він також надав мудрість на сторінках Святого Письма, яке нагадує: якщо ми смиренно та щиро будемо дослухатися до мудрих, ми також станемо мудрими (Пр. 19:20) і зможемо поділитися мудрістю з іншими.