Під час пандемії COVID-19 багато сінгапурців залишалися вдома, аби уникнути інфікування вірусом. Однак я продовжував займатися плаванням, сподіваючись, що це безпечно.

Натомість моя дружина побоювалася, що я можу підхопити інфекцію в громадському басейні і заразити її матір, яка, як і інші літні люди, була більш вразливою до вірусу. “Ти можеш заради мене на деякий час утриматися від плавання?” – запитала вона.

Спочатку мені хотілося сказати, що ризик був невеликий. Однак потім я усвідомив, що почуття моєї дружини важливіші за плавання.

У 14-му розділі Послання до римлян апостол Павло підняв питання стосовно того, чи можна віруючим споживати певну їжу і відзначати певні свята. Його турбувало, що деякі люди нав’язували іншим свої погляди.

Павло нагадав римській церкві і нам, що віруючі в Ісуса Христа можуть по-різному дивитися на певні ситуації. У нас також різне минуле, яке впливає на наші ставлення та звички. “Отож, не будемо більше осуджувати один одного, але краще судіть про те, щоб не давати братові спотикання та спокуси”, – написав він (в. 13).

Божа благодать дає нам велику свободу, яка допомагає нам виявляти Його любов до інших віруючих. Завдяки цій свободі ми можемо поставити духовні потреби інших людей вище за власні переконання, що не суперечать євангельським істинам (в. 20).