Звичайна весняна прогулянка на природі перетворилася на дещо особливе. Ідучи вздовж річки Гранд-Рівер, ми з дружиною помітили п’ять чи шість великих черепах, які пливли на колоді і грілися під сонячними променями. Я і Сью з посмішкою спостерігали за цими рептиліями, яких не бачили вже багато місяців. Ми раділи їхньому поверненню і цій миті споглядання за дивовижним Божим творінням.

Бог узяв Йова на “прогулянку” природою (див. Йов 38). Змучений чоловік бажав, аби Творець пояснив, що відбувалося в його житті (в. 1). Побачене Йовом під час подорожі з Богом надало йому підбадьорення, якого він потребував.

Уявіть, з яким захопленням Йов слухав Божу розповідь про створення світу. Він із перших вуст отримав пояснення походження світу: “Хто поклав камінь наріжний, коли разом співали всі зорі поранні та радісний окрик здіймали всі Божі сини?” (вв. 6-7). Йов також отримав урок з географії стосовно окреслених Богом границь морів (в. 11).

Творець продовжив оповідати Йову про світло, яке Він створив, про сніг, який Він посилає, і про дощ, який Він дає для зростання рослин (вв. 19-28). Йов навіть почув про сузір’я, про які йому оповів Той, Хто розмістив їх у космічному просторі (вв. 31-32).

І тоді Йов сказав: “Я знаю, що можеш Ти все” (Йов 42:2). Спостерігаючи за природним світом, благоговіймо перед мудрим і дивовижним Творцем.