Коллін і його дружина Джордан ходили в магазині, шукаючи картину для дому. Колліну здалося, що він її знайшов, і він покликав Джордан подивитися на керамічну картину. На правому боці картини було написане слово “благодать, а на лівому боці виднілися дві тріщини. “О, вона розбита!” – вигукнула Джордан і почала шукати на полиці непошкоджений екземпляр. Однак Коллін сказав: “Ні, у цьому вся суть. Спочатку ми зломлені, а потім приходить благодать, яка дарує нам зцілення”. Подружжя вирішило придбати саме цю картину з тріщинами. Коли вони підійшли до каси, працівник магазину вигукнув: “О, ні, вона розбита!” “Так, як і ми”, – прошепотіла Джордан.

Що означає бути “зломленою” людиною? Хтось сказав про це так: “Це зростаюча обізнаність того, що попри всі наші зусилля покращити власне життя, ми лише його погіршуємо. Це усвідомлення власної потреби в Бозі і в Його участі в нашому житті”.

Апостол Павло так описав нашу зломленість: “[Ми] мертві були через [наші] провини й гріхи” (Еф. 2:1). Відповідь на нашу потребу в прощенні і змінах міститься у 4-му і 5-му віршах: “Бог же, багатий на милосердя, через Свою превелику любов… нас… оживив… спасені [ми] благодаттю”.

Бог готовий Своєю благодаттю зцілити нашу зломленість, якщо ми визнаємо: “Так, ми зломлені”.