Коли моя подруга Флосс не може заснути, вона згадує слова гімну “Ісусе, я Тебе люблю”. Подруга називає цей гімн своєю нічною піснею, бо вона допомагає їй згадувати про Божі обітниці і про безліч причин, чому вона любить Бога.

Сон необхідний, але іноді він пропадає через певні причини. Інколи ми чуємо вночі голос Святого Духа, Який нагадує нам про гріх, який ми не сповідали. Або ж ми починаємо хвилюватися за роботу, стосунки, фінанси, здоров’я, дітей. Невдовзі в нашій уяві починає виднітися лише похмуре майбутнє. Нам здається, що ми трохи поспали, однак, дивлячись на годинник, розуміємо, що минули лише миті, відтоді як ми востаннє на нього дивилися.

У Книзі Приповістей 3:19-24 цар Соломон зазначив, що ми можемо отримати користь від сну, якщо приймаємо Божу мудрість, Його розуміння і знання. Він сказав: “Вони будуть життям для твоєї душі… Якщо покладешся – не будеш боятись, а ляжеш, то буде приємний твій сон” (вв. 22, 24).

Ймовірно, нам усім потрібна нічна пісня, нічна молитва або нічний біблійний вірш, аби змінити наші неспокійні думки на роздуми про Бога і про Його характер. Чисте сумління та чисте серце, сповнене вдячності за Божу вірність і любов, можуть зробити наш сон солодким.