Лікарня невідкладної допомоги. На годиннику третя година ночі. Схвильований пацієнт вже четвертий раз за годину тисне на кнопку виклику. Медсестра відповідає без будь-яких скарг. Невдовзі її кличе інший пацієнт. Медсестра не здивована. П’ять років тому вона попросила перевести її на нічну зміну, бажаючи уникнути денного перевантаження. Але потім вона відчула всю дійсність такої праці. Працювати вночі часто означає самостійно піднімати чи перевертати пацієнтів, ретельно слідкувати за їх станом, аби в разі потреби одразу сповістити лікарів.

Невдовзі в неї почалися проблеми зі сном. Вона часто просить молитовної підтримки віруючих у церкві. “Слава Богу, я відчуваю дію цих молитов”, – каже медсестра.

Усім нам, а не лише працівнику нічної зміни, важливо славити Бога. Псалмоспівець написав: “Поблагословіть оце Господа, всі раби Господні, що по ночах у домі Господньому ви стоїте! Ваші руки здійміть до святині, і Господа благословіть!” (Пс. 133:1-2).

Цей псалом, написаний для левітів, які служили охоронцями храму, відображає важливість їхньої праці, бо вони охороняли храм і вдень, і вночі. Цим псалмом можна поділитися з робітниками, які працюють у нічну зміну. Втім славити Бога вночі може кожен із нас. У псалмі також сказано: “Нехай поблагословить тебе із Сіону Господь, що вчинив небо й землю!” (в. 3).