Коли моя дочка була ще зовсім маленькою, я часто казала їй, як називаються речі, які вона бачила, або дозволяла їй торкатися чогось для неї незнайомого, таким чином розширяючи її пізнання світу. Хоч ми з чоловіком очікували (і сподівалися), що першим словом дочки стане “мама” або “тато”, вона здивувала нас зовсім несподіваним першим словом. Одного дня її маленькі вуста майже зрозуміло проворкотіли слово “світло”, яке я нещодавно їй сказала.

Світло є одним із перших Божих слів, записаних для нас у Біблії. У той час як Божий Дух парив над темною і порожньою Землею, Бог створив світло, промовивши: “Хай станеться світло!” (Бут. 1:3) . Він сказав, що світло добре, і це підтверджується рештою Святого Письма. Псалмоспівець пояснює, що Божі слова просвітляють наше розуміння (Пс. 118:130) , а Ісус Христос називає Себе “Світлом для світу” (Ів. 8:12) .

Першими Божими словами під час творення світу були: “Хай станеться світло!” (Бут. 1:3) . Господь це сказав не тому, що потребував світла для Своєї праці. Ні, світло призначалося для нас. Світло допомагає нам побачити Бога та Його сліди в навколишньому творінні. Воно допомагає нам розрізняти добре від недоброго та крок за кроком іти за Господом Ісусом у цьому величезному світі.