Віктор поступово став залежним від порнографії. Багато його друзів дивилися порно, і він також піддався цій спокусі. Однак тепер він розуміє, наскільки це було неправильно. Він згрішив перед Богом, і цей гріх розбив серце його дружині. Віктор заприсягся вжити всіх заходів, аби це більше не повторилося. Однак він боїться, що вже запізно. Чи можна врятувати його шлюб? Чи отримає він коли-небудь свободу і цілковите прощення?

Наш ворог, диявол, змальовує спокусу чимось невинним. Усі так роблять. Що тут поганого? Однак у мить, коли ми починаємо розуміти його обман, він змінює тактику. Вже занадто пізно! Ти далеко зайшов! Ти безпорадний!

Ворог казатиме будь-що, аби тільки знищити нас у духовній битві. Господь Ісус сказав: “Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. Як говорить неправду, то говорить зі свого, – бо він неправдомовець і батько неправді” (Ів. 8:44).

Якщо диявол неправдомовець, тоді ніколи не треба його слухати. Ні тоді, коли він каже, що наш гріх несуттєвий, ні тоді, коли він каже, що ми безпорадні. Нехай Господь Ісус допоможе нам слухати лише Його. Покладаймося на Його обітницю: “Як у слові Моїм позостанетеся, тоді справді Моїми учнями будете, і пізнаєте правду, – а правда вас вільними зробить!” (вв. 31-32).