Енн, головний персонаж книги “Енн із Зелених Дахів”, прагнула мати родину. Ставши сиротою, вона втратила надію коли-небудь знайти місце, яке можна назвати домом. Потім вона дізналася, що один чоловік на ім’я Метью і його сестра Марілла хочуть забрати її до себе. Їдучи на повозці до їхнього дому, Енн постійно вибачалася за свої безкінечні розмови, однак Метью, мовчазний чоловік, сказав: “Ти можеш говорити, скільки завгодно. Я не проти”. Ті слова пролунали для Енн, наче музика. Їй здавалося, що ніхто взагалі не хотів бачити її поруч, а ще менше – слухати її балачки. Прибувши до їхнього дому Енн дізналася, що насправді брат і сестра планували взяти не її, а хлопчика, аби той допомагав їм на фермі. Дівчинка боялася, що її повернуть назад. Однак вона стала членом цієї родини. Так бажання Енн мати люблячий дім нарешті здійснилося.

Ми всі іноді почуваємося небажаними і самотніми. Але через спасіння в Ісусі Христі стаємо частиною Божої родини; Бог стає для нас безпечним пристановищем (Пс. 61:3). Він радіє нам і заохочує розмовляти з Ним про все: про наші хвилювання, спокуси, печалі та надії. Псалмоспівець каже, що тільки “від Нього надія”, і закликає: “Серце своє перед Ним виливайте” (вв. 6, 9).

Не вагайтеся. Говоріть з Богом стільки, скільки забажаєте. Він не проти. Він нам радіє. У Ньому ви знайдете свій дім.