Ліа влаштувалася працювати медичною сестрою на Тайвані. Так вона зможе краще забезпечити свою родину, ніж тут у Манілі, де взагалі складно знайти роботу. Ввечері перед відправленням вона наставляла сестру, яка мала доглядати за її п’ятирічною дочкою. “Вона вип’є вітаміни лише з ложкою арахісової олії, – пояснювала Ліа. – Пам’ятай, що вона сором’язлива, однак все одно буде гратися з дітками. Вона також боїться темряви…”

Наступного дня, дивлячись в ілюмінатор літака, Ліа молилася: “Господи, ніхто не знає мою дочку так, як я. Я зараз не можу бути з нею, але Ти можеш”.

Ми дуже добре знаємо тих, кого любимо, і помічаємо в них кожну дрібницю, бо ці люди нам дуже дорогі. Якщо через різні обставини ми не можемо бути поруч з ними, то часто хвилюємося, що їм можуть заподіяти шкоду, бо ніхто не розуміє їх так добре, як ми.

У Псалмі 138 Давид нагадує, що краще за всіх нас знає Бог. Він наш Творець (вв. 13-15) і розуміє наші потреби. Господь знає, що відбуватиметься в нашому житті кожного дня (в. 16). Він з нами і ніколи нас не залишить (вв. 5, 7-10). Він так само добре знає і наших близьких.

Якщо ви хвилюєтесь за інших, довірте їх Богу, бо Він знає їх найкраще і любить їх найбільше.