Хуаніта розповіла племіннику про своє дитинство, яке проходило в часи Великої депресії. Її бідна родина харчувалася лише яблуками та тим, що вполює їхній батько. Кожного разу, коли він приносив додому спійману білку, її мати казала: “Мені віддайте голову білки. Це все, що я хочу з’їсти. Це найкращий шматок м’яса”. Роками пізніше Хуаніта дізналася, що в голові білки не було взагалі м’яса. Її мати не їла голову. Вона лише робила вигляд, що то був делікатес, “щоб нам дісталося більше, і щоб ми за неї не хвилювалися”.

Святкуючи завтра День матері, пригадаймо історії відданості матерів. Ми дякуємо за них Богу і прагнемо любити так, як люблять вони.

Апостол Павло служив солунській церкві, “немов годувальниця та, яка доглядає дітей своїх” (1 Сол. 2:7). Він дуже любив солунян, “з великою боротьбою” намагаючись звіщати їм про Господа Ісуса і присвячувати їм себе (вв. 2, 8). Він працював “день і ніч…”, щоб жодного з них не обтяжити, і проповідував їм Боже Євангеліє (в. 9). Як мати.

Мало хто може опиратися материнській любові, і апостол Павло скромно зауважив, що його зусилля не були марними (в. 1). Ми не можемо контролювати реакцію інших людей, однак ми можемо вирішити щоденно і жертовно їм служити. Мати буде вами пишатися, як і Небесний Отець.