Відбитки пальців уже давно використовуються для ідентифікації особи, але їх можна підробити, створивши копії. Подібним чином структура райдужної оболонки ока слугує надійним джерелом визначення особистості, допоки хтось не змінить її за допомогою контактних лінз, аби викривити результати. Отже, використання біометричних даних для визначення особистості можна спотворити. Що ж можна вважати справді унікальними особливостями? Виявляється, що структура кровоносних судин унікальна, і її практично неможливо підробити. Ваша особиста “венозна карта” – єдиний у своєму роді ідентифікатор, який виокремлює вас з-поміж усіх інших людей на планеті.

Роздуми про таку складну будову людей мають спонукати до поклоніння Творцю, Який нас створив. Давид нагадує, що кожен із нас “дивно утворений” (Пс. 138:14), і цьому треба радіти. У Псалмі 110:2 говориться: “Великі Господні діла, – вони пожадані для всіх, хто їх любить!”

Ще більше заслуговує нашої уваги Сам Творець. Прославляючи Божі великі діла, треба також прославляти і Його! Божі діла великі, однак Він ще більш величний, що спонукає псалмоспівця молитися: “Великий-бо Ти, та чуда вчиняєш, Ти – Бог єдиний!” (Пс. 85:10).

Розмірковуючи над величністю Божих діл, подумаймо і про велич Самого Бога.