Власниця садового центру вирішила продавати персикові дерева. Вона обмірковувала різні підходи. Можливо, треба викласти в рядок саджанці дерев? Або треба створити кольоровий каталог із зображеннями персикових дерев у різні періоди їхнього зростання? Зрештою, вона усвідомила, що ж насправді сприяє продажі персикових дерев: стиглі плоди, які родить дерево. Найкращий спосіб продати персикове дерево – це зірвати стиглий плід, розрізати його і дати покупцю скуштувати соковитий шматочок. Скуштувавши плід, люди захочуть мати таке дерево.

Бог є Джерелом духовного плоду у Своїх послідовниках: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість (Гал. 5:22-23). Якщо віруючі в Господа Ісуса демонструють такий плід, інші люди також захочуть мати цей плід і почнуть шукати Джерело привабливого плоду.

Плід є зовнішнім результатом внутрішніх взаємин – впливу Святого Духа на наше життя. Плід – це одежа, яка спонукає інших пізнавати Бога, Якого ми представляємо. Подібно до того, як персики вирізняються на фоні зеленого листя, плід Духа звіщає голодному світу: “Тут їжа! Тут життя! Прийдіть і знайдіть шлях позбавлення від змученості та відчаю. Прийдіть до Бога!”