Аміна, іракська іммігрантка, і Джозеф, американець від народження, взяли участь у протилежних політичних протестах. Нам навіюють думку, що ті, хто розділений етнічною приналежністю та політичними вподобаннями, надзвичайно ворожі один до одного. Однак, коли невелика група людей оточила Джозефа, намагаючись спалити його футболку, Аміна побігла на його захист. “Навряд чи можна бути ще більшими супротивниками, ніж були ми, – сказав Джозеф журналістові, – але на той момент спрацювало це спільне для всіх почуття під назвою «так не можна»”. Щось важливіше, ніж політика, об’єднало в ту хвилину Аміну та Джозефа.

Через суттєві відмінності, які ми не можемо проігнорувати, між нами часто виникають незгоди, однак існує значно глибша дійсність, яка нас об’єднує. Ми всі створені Богом і об’єднані в одну велику людську родину. Бог кожного з нас (незалежно від статі, соціального статусу, етнічної приналежності або політичних переконань) створив “на Свій образ” (Бут. 1:27). Бог відображений у вас і в мені. Крім того, Він дав нам спільну мету – “наповнювати” Божий світ і “панувати” над ним з мудрістю та любов’ю (в. 28).

Якщо забуваємо, що ми об’єднані Богом, то шкодимо собі та іншим. Втім, якщо об’єднуємося в Його благодаті та істині, ми виконуємо Боже бажання зробити світ добрим і процвітаючим.