Після того, як клієнтка продуктового магазину здійснила оплату через касу самообслуговування, до каси підійшов я зі своїми покупками. Раптом до мене гнівно звернулась якась жінка. Я не помітив, що наступною в черзі була вона. Усвідомивши свою помилку, я щиро сказав: “Вибачте”. Однак вона відповіла мені: “Ні”, і додала багато іншого.

Чи опинялися ви в ситуації, коли були неправі, усвідомили це і спробували все виправити, однак вам лише нагрубили? Неприємно, якщо нас неправильно зрозуміли або невірно оцінили, і чим ближчі наші стосунки з тими, кого ми образили або хто образив нас, тим боліснішою є образа. Як би нам хотілось, аби інші побачили наші серця!

У Книзі пророка Ісаї 11:1-5 говориться про Богом призначеного Правителя, Який матиме мудрість для досконалого судження. “Він не на погляд очей своїх буде судити, і не на послух ушей Своїх буде рішати, але буде судити убогих за правдою, і правосуддя чинитиме слушно сумирним землі” (вв. 3-4). Усе це здійснилося в житті та служінні Господа Ісуса Христа. Хоча через свою гріховність та слабкість ми не завжди все робимо правильно, можна не сумніватися, що всезнаючий Небесний Отець, Який все бачить, цілковито нас знає і судить нас вірно.