Родина Крудсів із мультфільму вважає, що “вижити можна лише за умови, якщо їхня маленька родина триматиметься разом”. Вони бояться світу та інших людей. У пошуку безпечного місця для життя вони зі страхом виявляють, що на обраній ними території вже мешкає дивна родина. Однак невдовзі родина Крудсів починає вчитися приймати відмінності своїх нових сусідів, отримувати їхню підтримку і жити разом. Вони усвідомлюють, що їм насправді подобається мешкати поряд із сусідами, і що для повноти життя вони потребують інших.

Перебувати в стосунках ризиковано, бо люди можуть образити нас. Однак Бог об’єднав Свій народ у єдине тіло, в церкву. Перебуваючи з іншими, ми досягаємо зрілості (Еф. 4:13). Ми вчимося покладатися на Його допомогу, аби нам жити “зо всякою покорою та лагідністю, з довготерпінням” (в. 2). Ми допомагаємо один одному, будуючи себе “любов’ю” (в. 16). Збираючись разом, ми застосовуємо свої дари і вчимося один в одного, що у свою чергу допомагає нам перебувати з Богом і служити Йому.

Керуючись Божим проводом, шукайте своє місце серед Божого народу, якщо ви його ще не знайшли. Ви не лише будете жити, а своєю любов’ю один до одного будете прославляти Бога та уподібнюватись Ісусу Христу. Покладаймося на Бога в побудові своїх стосунків з Ісусом та з іншими людьми.