Двадцятого липня 1969 року місячний модуль “Орел” космічного корабля “Аполлон-11” здійснив посадку на поверхню Моря Спокою. Космічні мандрівники вирішили перепочити після польоту, перед тим як вийти на поверхню Місяця. Астронавт Базз Олдрін отримав дозвіл узяти з собою хліб та вино, щоб звершити Вечерю Господню. Він прочитав уривок зі Святого Письма і потім скуштував першу їжу, яку коли-небудь споживали на Місяці. Згодом він написав: “Я налив вино в чашу, яку мені дали в церкві. Через слабку гравітацію вино повільно і граціозно піднялося вверх по одному боці чаші”. Цими діями Олдрін засвідчив свою віру в хресну жертву Ісуса Христа і впевненість у Його другому приході.

Апостол Павло спонукає згадувати, як Ісус, перебуваючи з учнями “ночі тієї, як виданий був” (1 Кор. 11:23), порівняв Своє тіло з хлібом (в. 24), а вино назвав символом “Нового Заповіту”, який через Його пролиту на хресті кров дарував прощення і спасіння (в. 25). У будь-який час та в будь-якому місці нашої участі у Вечері Господній ми звіщаємо про нашу віру в дійсність жертви Ісуса і про нашу надію на Його обіцяний другий прихід (в. 26).

Неважливо, де ми перебуваємо. Ми всюди можемо з впевненістю виявляти свою віру в єдиного і воскреслого Спасителя Ісуса Христа.