Я була в одній сім’ї на святкуванні дня народження, де господиня втілила всі вподобання іменинниці в декорі, подарунках і, найголовніше, у їжі. Дівчинка любила стейк та салат, а також малиновий торт із білим шоколадом. Отож, було приготовлено стейк на грилі, шпинат і замовлено улюблений торт. Уся ця їжа виражала любов.

У Біблії часто згадується про бенкети та святкування, у яких фізичний акт споживання їжі об’єднувався з прославленням Божої вірності. Бенкетування було частиною жертовної системи поклоніння, якої дотримувались ізраїльтяни (див. Чис. 28:11-31). Вони відзначали Пасху, новомісяччя та інші свята. У Псалмі 22:5 говориться, що Бог готує трапезу з великою кількістю їжі та пиття, переповненого милістю і любов’ю. Втім найбільш визначне поєднання їжі і пиття відбулося того вечора, коли Ісус узяв хліб та чашу з вином, проілюструвавши дар Своєї хресної смерті заради нашого спасіння. І Він нас закликав: “Це чиніть на спомин про Мене” (Лк. 22:19).

Споживаючи сьогодні їжу, подумайте про Бога, Який створив уста і шлунок та забезпечує їжею, що є проявом Його любові та вірності. Наш Бог святкує разом із вірними, об’єднуючи Своє досконале забезпечення з нашою великою потребою, кажучи: “Я тебе люблю!”