Вірні друзі Меланія і Тревор разом пройшли гірськими стежками вже багато миль. Однак вони ніколи б не змогли цього зробити поодинці. Меланія, яка народилася з розщілиною хребта, пересувається на інвалідному візку, а Тревор через глаукому втратив зір. Зустрівшись, вони усвідомили, що ідеально підходять для подорожей гірськими місцевостями Колорадо. Тревор, ідучи стежкою, несе Меланію на спині, а вона підказує йому, куди йти. Вони називають себе “командою мрії”.

Щось подібне апостол Павло говорить про віруючих в Ісуса – тіло Христове. Він спонукав християн у Римі усвідомити, як їхні дари можуть принести користь усій громаді. Як фізичні тіла складаються з багатьох органів, які виконують різні функції, так і ми разом формуємо “одне [духовне] тіло”, а дари кожного з нас мають приносити благо всій церкві (Рим. 12:5). Якими б не були наші духовні дари – даванням, підбадьоренням, навчанням тощо, – Павло закликає розглядати себе і свої дари частиною всієї громади (вв. 5-8).

Меланія і Тревор не зосереджені на тому, чого їм бракує, і не сповнені гордістю через те, що вони роблять у порівнянні з іншими. Натомість вони радісно дають свої “дари” на служіння один одному, усвідомлюючи, яку користь приносить їхнє партнерство. Об’єднаймо і ми свої дари, даровані Богом, з дарами інших людей, аби таким чином прославляти Христа.