Жозе, 77-річний учитель, вісім років мешкав у своєму автомобілі. Щовечора літній чоловік розміщувався у своєму Форді 1997 року випуску, уважно слідкуючи за зарядом акумулятора, до якого підключав свій комп’ютер для вечірньої роботи. Замість того, щоб витрачати кошти на оренду житла, Жозе надсилав гроші численним родичам в Мексиці, які потребували їх більше. Один із колишніх студентів Жозе часто бачив, як той кожного ранку щось шукав у своєму багажнику. Отже, він організував збір коштів і через декілька тижнів приніс Жозе чек, аби той міг орендувати житло. “Я просто розумів, що мав щось зробити в цій ситуації”, – сказав чоловік.

У Святому Письмі неодноразово мовиться про необхідність турбуватися про потреби інших. Пророк Захарій дорікнув ізраїльтянам, які, замість того щоб поклонятися Богу і допомагати іншим, лише насичували самих себе (Зах. 7:6). Нехтуючи громадою, вони нехтували потребами своїх ближніх. “Судіть суд по правді, і чиніть один одному милосердя та милість. А вдови й сироти, чужинця та вбогого не гнобіть” (вв. 9-10).

Легко зануритися у власні потреби, однак нам треба піклуватися і про потреби інших людей. Божого забезпечення вистачає на всіх. І Господь у Своєму милосерді обирає нас, аби ми частину Його забезпечення передавали іншим.