Діставши з коробки деталі столу, виготовленого спеціально під замовлення, і розклавши їх перед собою, я помітила, що чогось бракувало. Чудова поверхня столу, інші частини – все було на місці, крім однієї з ніжок. Без усіх ніжок я не зможу зібрати стіл, і від нього не буде жодної користі.

У разі відсутності важливої частини марними є не лише столи. У 1-му Посланні до коринтян апостол Павло нагадав читачам, що їм не вистачало одного важливого компонента. Віруючі мали багато духовних дарів, однак їм бракувало любові.

Вдаючись до гіперболи, Павло писав: навіть якщо читачі матимуть усе знання, навіть якщо вони роздадуть усі речі, які в них тільки є, навіть якщо вони виявлятимуть готовність перенести будь-які труднощі – без основоположної любові всі ці дії не матимуть жодного значення (1 Кор. 13:1-3). Апостол Павло закликав усі свої вчинки об’єднувати з любов’ю. Він описав красу любові, яка завжди захищає, довіряє, сподівається і виявляє наполегливість (вв. 4-7).

Застосовуючи у ваших громадах свої духовні дари, наприклад, навчання, підбадьорення або служіння, пам’ятаймо, що метою всього цього є прояв любові. Інакше це буде нагадувати стіл без ніжки. Отже, не буде досягнута справжня мета, заради якої призначаються духовні дари.