Ви можете розпочати свою подорож з південного заходу США, із міста Чому, штат Арізона. Якщо їхати через центр країни, ви опинитесь у Непевності, штат Техас. Рухаючись у північно-східному напрямку, ви зупинитесь перепочити в Похмурості, штат Теннессі. Зрештою, ви досягнете пункту призначення – Паніки, штат Пенсільванія. Все це справжні міста на території Америки, однак малоймовірно, що ви обрали б такий маршрут.

Втім іноді саме такою відчувається життєва подорож. Ми легко порівнюємо своє життя з важким життям ізраїльтян у пустелі (Повт. 2:7). Але чи проводимо ми й інші паралелі? Ми прокладаємо власний маршрут, залишаючи Божий шлях (Повт. 1:42-43). Подібно до ізраїльтян, ми часто скаржимося на наявність потреб (Чис. 14:2). У повсякденних хвилюваннях ми сумніваємося в Божих намірах (в. 11). Історія ізраїльтян знову й знову повторюється в нашому власному житті.

Проте Бог запевняє нас, що приведе до значно кращого місця, ніж Похмурість, якщо ми будемо йти Його шляхом, і забезпечить нас усім необхідним (Повт. 2:7; Фил. 4:19). Ми про це знаємо, але часто забуваємо.

Ще шість додаткових годин за кермом автомобіля, і ви, покинувши місто Паніки, опинитесь у місті Впевненість, штат Західна Вірджинія. Якщо ми дозволяємо Богу скеровувати свої шляхи (Пс. 118:35), то подорожуватимемо з радістю!