Кайл та Еллісон провели чудово медовий місяць в екзотичній країні. Однак, повертаючись додому, вони виявили на нозі в Кайла дивний сверблячий висип. Подружжя звернулося до інфекціоніста, який повідомив, що маленькі паразити проникли в ногу через пухирці, які виникли через носіння нових сланців. Те, що починалося відпусткою мрії, закінчилось важкою битвою з непроханими “гостями”.

Давид знав: якби він не просив у Бога допомоги в битві з гріхом, його мрія жити угодним Богу життям перетворилася б на битву з непроханими гостями – гріхом і бунтом. Розповівши про те, як Бог відкрився через природний світ (Пс. 18:2-7), і про мудрість у Його настановах (вв. 8-11), Давид попросив Бога захистити його від ненавмисної, зарозумілої або свідомої непокори. “Від таємних очисть Ти мене, і від свавільців Свого раба заховай”, – писав він (вв. 13-14). Він усвідомлював, що йому бракувало людських ресурсів, аби вберегтися від ураження інфекційною хворобою гріха. Отже, Давид просив допомоги в Бога.

Як бути певними, що наш омріяний спосіб життя, який до вподоби Богу, не буде зіпсований гріхом? Будемо дивитися на Нього, визнавати свої гріхи, каятись у них та шукати Божої допомоги в недопущенні появи в нашому житті непроханих духовних паразитів.