Ніхто навіть не уявляв, що шістнадцятирічний бразильський скейтбордист Феліпе Густаво стане “одним із легендарних скейтбордистів на планеті”. Батько юнака вважав, що його сину треба професійно займатись цим видом спорту, щоб досягти успіху. Але в них не було грошей для цього. Тоді батько продав свою машину і відправив сина на відомі змагання зі скейтбордингу “Tampa Am” у Флориді. Ніхто не чув про Густаво… допоки він не переміг. І ця перемога відкрила йому шлях до вражаючої кар’єри.

Батько був здатен розпізнати прагнення сина. “Коли я стану батьком, – сказав Густаво, – то буду старатись хоча б на 5 відсотків стати тим, ким для мене став мій батько”.

У Книзі приповістей зазначено, що батьки можуть допомогти своїм дітям розпізнати унікальність, з якою їх створив Бог, і потім направити їх на шлях, який відображатиме те, ким Бог призначив їм бути. “Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї” (Пр. 22:6).

Можливо, у нас немає величезних ресурсів або глибоких знань. Однак з Божою мудрістю (вв. 17-21) і з турботливою любов’ю ми можемо допомогти дітям довіряти Богу і розпізнавати шляхи, якими їм треба іти по життю (Пр. 3:5-6).