У 1970 році директор автомобільної компанії, прибувши в Данію, дізнався, що один місцевий мешканець є власником автомобіля моделі Buick Dual Cowl Phaeton 1939 року випуску. Оскільки автомобіль ніколи не запускався в масове виробництво, він був рідкісною знахідкою, єдиним у своєму роді транспортним засобом. Зрадівши цьому відкриттю, директор придбав автомобіль і вклав свій час та гроші в його відновлення. Нещодавно цей унікальний автомобіль поповнив всесвітньо відому колекцію класичних автомобілів.

Приховані скарби можуть мати різні форми. У 2-й Книзі Хронік розповідається про ще одну знахідку втраченого скарбу. У вісімнадцятий рік свого правління цар Йосія розпочав ремонтні роботи в єрусалимському храмі. Під час цих робіт священик Хілкійя знайшов “у Господньому домі книгу Закону” (2 Хр. 34:15). Перші п’ять книг Старого Завіту, ймовірно, сховали десятиліттями раніше, аби вберегти її від загарбницьких військ. З часом про неї просто забули.

Коли царя Йосію звістили про знахідку, він усвідомив усю її важливість. Він скликав увесь ізраїльський народ і вголос прочитав книгу Закону, аби народ зобов’язався виконувати все, що в ній написано (вв. 30-31).

Слава Богу, що в нас є дивовижне благословіння доступу до всіх шістдесяти шести книг Біблії, до безцінного скарбу.