Намагаючись підтримати групу дітей, які живуть на вулицях індійського міста Мумбаї, Ранджит створив пісню з їхніми іменами. Вигадавши унікальну мелодію для кожного імені, він навчив цим мелодіям дітей, сподіваючись, що для них це стане позитивним спогадом, пов’язаним з їхніми іменами. Для дітей, які вкрай рідко чують, щоб їхні імена промовляли з любов’ю, Ранджит надав дар поваги.

У Біблії імена мають важливе значення, часто відображаючи риси характеру людини або її нову роль. Наприклад, Бог змінив імена Аврама і Сари, коли склав з ними завіт любові і пообіцяв, що Він буде їхнім Богом, а вони будуть Його народом. Аврам, чиє ім’я означало “високий батько”, став Авраамом, тобто “батьком багатьох”. Сара, чиє ім’я означало “княжна”, стала Саррою, тобто “княжною багатьох” (див. Бут. 17:5, 15).

Їхні нові імена від Бога містили благодатну обітницю, що вони більше не будуть бездітними. Коли Сарра народила сина, вони були настільки щасливими, що назвали його Ісаком, чиє ім’я означає “він сміється”. “І промовила Сарра: «Сміх учинив мені Бог, – кожен, хто почує, буде сміятися з мене»” (Бут. 21:6).

Ми виявляємо повагу до людей, звертаючись до них по імені, тим самим підтверджуючи те, ким Бог призначив їм бути. Те саме стосується і люблячого прізвиська, якщо воно підтверджує унікальні риси людини, створеної за Божим образом.